Forsiden  Mari  Livet i USA   Kontakt  Linker

Svar på spørsmål!

Her er de spørsmålene som ble spurt, om du lurer på noe annet så er det bare å spørre :)

- Hva kaller du vertsforeldrene dine?
Jeg kaller dem Mom og Dad. Det var litt rart i begynnelsen, men det ble lettere etter hvert.

 

- Har du opplevd mye high school drama?
hmm, ja. Jeg har ikke vært innvolvert i mye. Men det å være på cheerleading laget innebærer mye bitching og baksnakking. Folk kan være veldig backstabbing her, veldig to-fjeset. Men som utvekslingsstudent så syns alle du bare er søt og sånn.

- Hvor kjøpte du prom-kjolen din (den var veldig veldig fin :))
Kjøpte den på en brude/kjole salong i Westminster. Tusen takk!

- Når fikk du vite hvor du skulle og hvem vetrsfamilien din var?
Fikk vite det i midten av Juli. så jeg var litt stressa, trodde jeg skulle ende opp uten, men heldigvis fikk jeg jo en. Er veldig fornøyd med dem :)

- Hvor mye bruker du i lommepenger?
Oi, det var vanskelig. Jeg bor veldig avsides, så det er ikke så ofte jeg får brukt penger. Jeg får penger tilsendt, så posjonerer jeg det utover selv. Spørs akkurat helt hva jeg gjør den måneden.

- Fornøyd med YFU?
Jeg er veldig fornyød med YFU, hvertfall her i Maryland. Hver sin stat har jo forskjellige mennesker så det kan jo være litt forskjellig. Men her er de veldig flinke, de har masse aktiviteter hele tiden som man kan være med på. Area rep'en min er veldig koselig, og vi gjør ting en gang i måneden.

- Var det kleint første skoledag?
Første skoledag var veldig spennende, samtidig litt skummelt. man kjente ikke så veldig mange. Gjør deg klar til å drukne i spørsmål hele tiden! Jeg vil si at lunsjen er det skumleste, fordi man vet ikke helt hvor man skal gå og hvem man skal sitte med.

- Gikk det greit å velge fag?
Jepp, vertsmoren min gjorde det for meg før jeg kom. så jeg sendte henne lista over hva jeg måtte ha for å få året godkjent så fyllte hu resten opp med morsomme fag. Det er litt forskjellig fra county og stat på åssen de behandler utvekslingselever. Skolen jeg går på lot meg få velge akkurat det jeg ville, selvom jeg egentlig måtte ha hatt ART 1 og 2 for å kunne ta photography.

- Hva slags matte har du i Norge og hva slags matte har du nå?
Jeg hadde P matte før jeg reiste og tok Intermediate Algebra her. Det er litt annerledes. Jeg er ikke så veldig god i matte, så det å ha det på et annet språk ble veldig forvirrende for min del. Men det gikk greit tilslutt og jeg endte opp med en C. ikke veldig bra.. Læreren var veldig snill og lot meg bruke litt ekstra notater på prøver noen ganger, siden de gikk i mellom ting veldig fort. Noe som kanskje var svaret på hvorfor nesten halve klassen fikk F på karakterkortet sitt.

- Er du med på noen sporter?
Jeg var så heldig å fikk prøve cheerleading. Det gjorde jeg på høsten og vinteren. Det var utrolig morsomt og det er akkurat som man ser på film. Vi cheera for football først, noe som var min favoritt! og på vinteren cheera vi for basketball. Så var vi med på konkurranser, charity work og var til og med på tv! Nå på våren så hadde jeg egentlig bestemt meg for Lacrosse, men endte opp med Tennis. noe som jeg liker mye bedre enn jeg tror jeg ville likt LAX.

- Hvordan opplevde du det å få venner?
Det som er med folk i USA er at de er veldig snille og koselige først. Det føles som de er interesserte og sånne ting. Men så plutselig forsvinner de igjen. Så de er veldig to-fjeset. Man kan vel nesten si at en del av dem er litt falske. Det er litt vanskelig å få  gode venner her først.  Men nå på slutten så har jeg en 3-4 stykker som jeg er skikkelig close med.

- Hva synes du om maten, vanskelig å venne seg til (noe annet å være på ferie i to uker og bo der i ti måneder)?
Maten her er veldig kjedelig, eller mye av det. Det spørs jo litt hva slags familie du kommer til også. Min familie lager mye mat hjemme, men en god del av det er sånn man får på poser, bokser eller er frossent. Det går mye i kylling, pizza og burgere her hvertfall. Jeg har vel egentlig ikke spist noe som er sånn , wow det var godt, enda. Har jo spist god mat men ikke noe som er helt smashing. Har hatt noen perioder hvor jeg har vært skikkelig mat lei fordi jeg føler jeg spiser det samme hele tiden. Det er ikke så vanskelig å venne seg til, men man merker etterhvert hva slags mat hjemmefra man savner.

- Har du fått noen nære venner?
Jeg har fått en 3-4 ganske nære venner og 2 av dem ordentlige bestevenner. ( det hørtes litt rart ut ) Har mange venner, men ikke sånne som jeg er mye med og kan snakke om alt med. Eller man kan jo kalle det "skolevenner" og venner man er med utenfor skolen også. Altså de som man henger med utenom skolen er de nærmere vennene man har.

- Går du på en stor skole?
Nei, skolen er ikke veldig stor. 1000-1100 studenter eller noe. det høres stort ut, men i forhold til andre skoler rundt om her så er den ganske liten. Den er også en av de gamlere og mer slitte skolene enn de andre. Skolen jeg går på, går under kallenavnet "Cornfield high", altså vi har tons and tons of rednecks! Vi er heller ikke så gode i sport, så andre skoler ser litt ned på oss.

- Hvor mye fikk du i stipend?
Jeg fikk nok til å nesten dekke reisa mi, så jeg ble veldig happy for det :)

- Skal du fortsete på tredjeåret når du kommer tilbake, eller ta andre året om igjen?
Forhåpentligvis så får jeg godkjent året mitt. Ser ikke noen grunn til at jeg ikke skal få gjøre det. Har hatt fag som jeg ble fortalt jeg måtte ta, så jeg satser på å få gå i tredjeklasse!

- Når fikk du vite om Hawaii-turen? Fikk du vite det på en YFU-samling?
Fikk egentlig ikke vite om turen fra YFU her i Maryland. Jeg tror egentlig de bare hadde glemt å snakke om det. Men BELO USA planlegger turer for andre organisasjoner. Det var en venn i Michigan som tipset meg om det egentlig.  Fikk vite om turen litt før jul og meldte meg på like etter.

- Har du en prom-date?
Nei, jeg har ikke prom date enda. Det er egentlig ikke noen jeg vil gå med sånn veldig på skolen her. Alle har kjæreste og da blir det ikke så mange igjen.  Men ender nok opp med å gå med en venn eller noe sånt :)

- Har hørt at de som er født etter september eller noe ikke får være seniorer, stemmer dette (på din skole, siden det er forskjellig rundt om)?
Jeg har ikke hørt om det. Jeg tror jeg kunne vært senior. Men vertsfamilien min plasserte meg i Junior, pga vertsøsteren min. Jeg syns det er helt greit, fordi juniorene her er mye snillere og mindre bitchy en senior jentene.

- Skal du graduate?
Nei, uheldigvis ikke. Skulle gjerne ønske at jeg kunne. men men..

 

- Er det greit å ikke drikke i USA (tenker i forhold til hva andre mener)?
Jeg tror det er greit, jeg har ikke opplevd noe særlig press på det akkurat. Det kommer jo sikkert ann på hvem du er venner med også.
 

Slenger med et bilde av meg og en av mine beste venner her, Angie!

Én kommentar

Nathalie

19.apr.2011 kl.09:54

Takk for alle svarene :)

Skriv en ny kommentar

Mari

18, Larvik

Reiser som utvekslingsstudent til USA skoleåret 2010/2011. Nærmere bestemt Westminster i Maryland. Reiser med YFU (Youth for understanding)

Daisypath Vacation tickers bloglovin bloglovin bloglovinFollow my blog with bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits